Институт за плућне болести Војводине

С поносом можемо рећи да је Институт за плућне болести Војводине данас на врхунцу свога развоја. У последњих неколико година набављена је многобројна савремена медицинска опрема и уведене су најновије медицинске технологије што омогућује бржу и квалитетнију дијагностику и лечење наших пацијената.

Пацијенти своју бригу о здрављу са пуним поверењем могу препустити лекарима нашег института, чија стручност, искуство и ефикасност те континуирана стручна усавршавања запослених омогућују примену савремених метода дијагностике и лечења.

 


 

Форум достигнућа 2016

Институт за плућне болести Војводине је на „Форуму достигнућа 2016“ у Лондону, одржаног 22. Марта у Институту директора (Институте оф Дирецторс) ове године, од Европске пословне скупштине (Europe Business Assembly) добио престижну награду „ „Best Enterprise Award““ као најбоља здравствена установа у региону, а Проф. др Бранислав Перин је проглашен за менаџера године.

 

 


 

IV Конгрес респираторне медицине Србије 2015

У новом Саду је од 16-18.10.2015. године оџан IV Конгрес респираторне медицине Србије у организацији Института за плућне болести Војводине.

Овде можете видети (и преузети) Конгресне билтене који су током Конгреса излазили свакодневно пратећи најважније догађаје на Конгресу.

петак, 16.10.2015.

субота, 17.10.2015.

недеља, 18.10.2015.

  

 


 

Уручен сертификат акредитације


Дана 05. 06. 2015. г., приликом обележавања 55 година рада Института, представници Агенције за акредитацију здравствених установа Србије, уручили су директору Института, Сертификат о акредитацији на 7 година.

На основу процентуалне заступљености оцена добијених током оцењивања које је спроведено од 19. 04. до 22. 04. 2015. г., директор Агенције за акредитацију здравствених установа Србије је на основу члана 18. Правилника о акредитацији здравствених установа донео решење о издавању Сертификата о акредитацији Института за плућне болести Војводине, Сремска Каменица на период од 7 година.

Оцењивање усаглашености са националним стандардима за здравствене установе, које су спровели оцењивачи Агенције за акредитацију здравствених установа Србије, потврђује да се Институт за плућне болести Војводине налази у самом врху српског здравства по квалитету услуга које пружа пацијентима.

Квалитет рада је оцењиван према унапред утврђеним критеријумима и скали (оцене од 1 – 5) за оцењивање испуњености. Од 606 критеријума, 93,23 % је оцењено највишим оценама 4 и 5.


У Извештају о оцењивању између осталог стоји:

“Институт за плућне болести Војводине је специјализована установа која обезбеђује својим корисницима висококвалитетне дијагностичке процедуре, континуирано праћење здравственог стања кроз амбулантни рад и неопходно болничко лечење преко неколико стационарних јединица односно Клиника. Значајно достигнуће Института представљају дијагностички центри који свеобухватно од биохемије преко микробиологије, патологије и радиологије доприносе брзом и квалитетном дијагностичком и терапијском приступу пулмолошким болесницима. Дијагностички центри су опремљени врхунском технологијом, кадар је стручан и води се рачуна о квалитету, безбедности и континуираној едукацији. У употреби је радиолошки информациони систем (PACS-Picture Archiving and Communication System) и уведена могућност телерадиолошке консултације. Однос запослених према пацијентима је за похвалу. Постоји континуитет у области праћења и унапређења квалитета и безбедности који је такође за сваку похвалу. У Центру за патологију формирана је лабораторија за молекуларну генетику, чиме је учињен квалитативни искорак у лечењу тумора плућа. Институт се издваја и оснивањем Центра за медицину сна, јединственим на нашем простору. Лечење пацијената је у складу са најновијим смерницама, кадар је стручан, здравствена документација се води пажљиво, у папирној и електронској форми од пријема до отпуста болесника. Задовољство корисника услуга испитује се и анализира редовно. Велика пажња посвећује се стручном усавршавању запослених. Значајно достигнуће Института је и веома развијен болнички информациони систем. Институт је и наставна база Медицинског факултета у Новом Саду, запошљава 25 доктора наука. Носилац је међународних и домаћих курсева, симпозијума и неколико значајних пројеката“.

 


 


 

 

09.2016.
Састанак пулмолога Војводине 2016

Састанак пулмолога Војводине 2016
16-17. Септембар 2016.
Хотел Галериа, Суботица

 

06.2016.
Европска школа спирометрије у Тешњу, БИХ- 1. део

Инстутут за плућне болести Војводине у сарадњи са Општом болницом Тешањ  у Босни и Херцеговини  28.октобра 2016.године организује  Европску  школу спирометрије - 1.део у Тешњу.

08.2015.
Састанак Пнеумофтизиолошке секције Војводине ДЛВ-СЛД

Састанак Пнеумофтизиолошке секције Војводине ДЛВ-СЛД: Пнеумоније - актуелне теме

07.2015.
Европска школа спирометрије - I део, октобар 2015.

Први део Европске школе спирометрије одржаће се октобра 2015.